Lucy naplója - Szájkosár

2019.03.31
Ezt most ugye nem gondoltak komolyan?
Ezt most ugye nem gondoltak komolyan?

Édes jó Isten gyere le! Hát mi történik velem....

Mint már korábban mondtam Rita kreativitása és makacssága határtalan. Fejébe vette, hogy minden áron "rendbehoz". Mivel még mindig stresszes vagyok, ha megyünk valahová, ezért kitalálta, hogy tesz egy próbát a szájkosárral. Anyám! Hogy idegesít ez a kötőfék a képemen. Írtóra bosszantó tud lenni. Nem tudom tőle tépni a pórázt és a labdát sem tudom megfogni, holtra rázni, kiélni magam rajta.

De be kell valljam, úgy néz ki beválik. A kezdeti dühroham sokkal hamarabb elmúlik, mint amikor labdával sétálok. Kevésbé akarok megfulladni a légcsőszűkületem miatt, mert legalább a szám nincs tele minden félével. A stressztől persze előjön a hörgés, amivel még a mai napig is halálra tudom rémiszteni Ritát. Viszont valamiért sokkal gyorsabban elmúlik a nyugtalanságom és csillapodik a hörgésem is. 

Persze, amikor indulunk, mindent elkövetek azért, hogy már feladni se tudja rám ezt az ördögi szerkezetet. A séta eleje pedig azzal telik, hogy minden lépésnél végighúzom a mancsom a képemen, hátha le tudom piszkálni ezt a vackot. Néha sikerül is, de elég gyorsan ismét felkerül. 

Mondtam már, hogy Rita nagyon makacs? :D

Haggyá' békén, most stresszes vagyok
Haggyá' békén, most stresszes vagyok

Néha halálra tud idegesíteni az ilyen hülyeségeivel, de azért be kell vallanom, hogy igaza van. (Ezt el ne mondjátok neki ;) ) Neki köszönhetően egyre kevesebbszer vagyok agresszív. Az emberek ruháját már csak néha napján húzgálom meg, akkor sem tépem. Rossz szokás...nehezen szabadulok tőle, de egyre jobb a helyzet. Egyre kevesebbszer kapok oda az emberek kezére, ha a számban játék van. 

Korábban akkor is kapdostam, hogy ha a fejemhez értek. Már csak akkor kapok oda, ha a szememet piszkálják. Persze Ritát ez sem rémiszti el attól, hogy a csipát kitakarítsa a szememből. Lehet említettem  már, de nagyon makacs :) és nem lehet csak úgy elijeszteni attól, amit akar. A nagyobb kezelésekhez, mint a fültisztítás, azért még kell a szájbekötő, de például a farkincámat már anélkül is hagytam tisztítani. Nem mondom a varratszedés eléggé fájdalmas volt, így azt valószínűleg nem tűrtem volna harapdálás nélkül, ha nincs a fejemen az a nagy búra.

Szóval a szájkosár, a nyugi táp, az étrendkiegészítővel és a sok mozgás beválni látszik. Még a végén én is normális kutya leszek... :)