Hétköznapi Hősök

2022.08.26

Hétköznapi hősök...

Amikor ezt halljuk, vagy olvassuk, általában a mentősök, tűzoltók, rendőrök, katonák, állatvédők, állatmentők, olykor ápolónők, pedagógusok, anyukák jutnak az eszünkbe. Teljesen jogosan, hiszen életeket mentenek, védelmeznek minket vagy épp a gyerekeket igyekeznek megtanítani az életre. Tartják a frontot a munkahelyen, a családban, a háztartásban.

Az azonban senkinek, vagy csak nagyon keveseknek jut eszükbe, hogy hétköznapi hős igazából bárkiből válhat.

Hogyan?

Gondolj csak bele azok az emberek, aki úgy mennek el egy civil szervezethez dolgozni, hogy nem kapnak érte fizetést.... Igen az Önkéntesekről beszélek. Az Önkéntesekről, akik szabadidejüket arra áldozzák, hogy civil szervezetek munkáját segítik, és cserébe nem várnak semmit. Legyen szó takarításról, az adományok rendezgetéséről, rendezvényen segítenek eligazodni az érkező látogatóknak, beszélgetnek az emberekkel, megismertetik az áltauk képviselt szervezet munkáját, olyanokkal, akik még nem hallottak róluk.

Hétköznapi hősök az adományozók is.

Igen! AZOK IS, akik esetlegesen csak 1.000 ft-tal tudnak hozzájárulni a költségekhez. Hidd el, hogy a szervezetek nem várják el, hogy 10 vagy 100 ezreket adományozz.

Számoljunk kicsit együtt...

Te úgy gondolod, hogy csak 1.000 ft-t tudnál adni, ami a mai világban semmire nem elég (mondjuk már ez sem igaz, hiszen ennyi pénzből 3-4 kutyakonzerv, vagy 3-4 rúd kutyaszalámit is tudnak venni...).

Viszont!

Te elutalsz 1.000 ft-t. Ezt megteszi rajtad kívül még 9 ember. Akkor már 10.000 ft-tal segítettétek a szervezet munkáját.

És mi van, ha rajtad kívül még 99 ember teszi ezt meg? Igen, jól számolsz az már 100.000 ft (Nekünk pl a 3 kutyánk havi panzió díja kijön belőle...)

Számoljunk azzal, hogy Magyarország lakossága 9 Millió. Akkor szerintem az sem elrugaszkodott elképzelés, hogy rajtad kívül még 999, vagy akár 9.999 esetleg 99.999 ember megteszi ezt.

Ha kicsit optimista akarok lenni - és miért ne lennék az - akár 999.999 ember ugyanezt megteszi még rajtad kívül, és elutal 1.000 ft-t...Az már rengeteg nulla... egészen pontosan 100.000.000.

IGEN! JÓL LÁTOD! 100 MILLIÓ Ft. Úgy, hogy mindenki "CSAK" 1.000 Ft-t utalt a szervezetnek.

De segítség lehet, akár egy megosztás a közösségi oldalakon. Amikor látod, hogy szervezet segítséget kér. Lehet, hogy személy szerint Te nem tudsz anyagi támogatást adni, de a megosztásoddal eljuttatod a segélykiálltást az ismerőseidhez, és ha megkéred őket, hogy osszák tovább az Ő ismerőseikhez is.... és így rengeteg olyan emberhez eljut az információ, akikhez egyébként nem jutna. Ezzel pedig egy csomó pénzt megspórolsz a szervezetnek, amit szórólapokra, reklámokra kellene költeniük. Illetve lehet valaki rajtad keresztül szerez tudomást a szervezetről, aki szívesen adományoz akár nagyobb összeget, vagy egy céget, aki szívesen működne együtt hosszútávon a szervezettel.

SOHA NEM TUDHATOD, hogy egy megosztásoddal milyen csodát tudsz tenni.

LEHET, HOGY SOHA NEM IS FOG KIDERÜLNI, hogy csodát tettél... mégis a részese voltál.