Franco Napló - Szépen haladunk

2020.11.18

Teltek-múltak a napok. Rita egyre bátrabban jött hozzám és én egyre inkább vártam őt. Szerettem volna, ha minél többször meglátogat, hogy alaposan megvakargassa a pocakomat vagy játszunk egy nagyot. A család kutyáival már egész megbékéltem. Szívesen mennék velük játszani, de nem akarunk elkapkodni semmit.

Így is jut minden napra valami új. Múltkor például Rita bedobott hozzám valami pattogós kerek izét. Nem tudtam mi az, de nagyon nem is érdekelt. Annyira izgi volt, hogy azonnal rávetettem magam, elkaptam és félrevonultam vele. Akkor jól körbe szimatoltam, megpróbáltam kideríteni mi az. 

Állítólag valami labdának hívják és játszani lehet vele. Mondjuk tényleg nagyon izgi, ahogy pattog össze-vissza, amikor földhöz csapják... 

Azt hiszem szeretni fogom.

Nem úgy, mint a következő napi meglepit. Szokásos "szeresd a testem" műsor közben előkerült az az utálatos póráz. Az undor azonnal kiült az arcomra. Közöltem Ritával, hogy jobban tenné, ha inkább csak vakargatna, azt meg vigye vissza oda, ahonnan hozta. Mint említettem szerintem beteg az elméje, mert ezúttal sem különösen érdekelte a vicsorgó képem. Sőt! Előkerült a jutalom falat is. Tényleg nem normális. Itt vicsorgok, erre még nasit akar adni... Nem értem.

Megint addig cseszegetett a pórázzal, amíg bőrt nem húztam a fogamra. Ekkor jött az első jutalom. Hmmm.... Na nézzük csak! 

Szóval, ha nem mutogatom a protkót miközben kalimpál a pórázzal, akkor kapok valami finomat. OH! HÁT EZ EGYSZERŰ! 

Addig játszottuk ezt, hogy egyszer csak nyílt a kennel ajtaja. Én meg ott álltam, pórázzal a nyakörvemen. Hát jól nézek ki mondhatom. De ha már így alakult, hát menjünk valamerre. Végül is már úgy is mehetnékem volt. Nézzük mit találtál ki mára...

Elindultunk az udvaron. Rita hagyta, hogy mindent alaposan szemügyre vegyek, megszimatoljak, megjelöljek. Rájöttem arra is, hogy az 5 ottani kutyus a házban lakik, mert láttam őket az ajtón keresztül. Még inkább hallottam... De jó Nekik! Remélem egyszer majd én is lakhatok bent a házban a családdal. Meg is van az új cél: Megjavulni annyira, hogy házban lakhassak én is. Egyenlőre azzal is beérem, hogy elindultunk sétálni és nem kell egész nap a kennel rácsai között lennem. Kis lépés Ritának, hatalmas előrelépés Nekem. Szépen apránként eljutok a célig.

Aznap ennyi volt a feladat. Hagyni, hogy rám tegye a pórázt- pipa. Igaz nem teljesen önszántamból, hiszen észre se vettem mikor került rám, de akadály leküzdve.

Sétálni egyet az udvaron - szintén pipa. Izgalmas volt felfedezni az egész kertet.

Másnap ismét előkerült a póráz. Hát rácson belül még nem voltam lelkes, így Rita visszavett a tempóból és ma is rácson keresztül varázsolta rám. Most ott volt a férje is. Egy újabb kis akadály. Eddig rácson keresztül nem nagyon szívleltem Balut, de miután pórázra kerültem és elindultunk, nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy ő is ott van. Annyira jól vettem az akadályt, hogy Rita a séta egy részére még a pórázt is átadta Neki. Kíváncsi volt, hogyan reagálok. Hát természetesen ügyesen. Sétáltunk egy nagyot, ezúttal az utcán. Hancúroztam egy óriásit a lehullott őszi falevelekben, majd hazamentünk. Ott még a kennelben előkerült egy olyan labdaszerű valami, mint a múltkor, csak ez egy zsinór végén lógott. Annál fogva lóbálta Rita a levegőben, én meg annyira élveztem, hogy össze-vissza ugráltam, elkapkodtam a levegőben. Majd amikor nem akartam visszaadni, leültetett és elkérte. Cserébe kaptam jutalom falatot. Ez után jól megdícsérgetett, majd visszakaptam a labdát.

Következő nap délután egy újabb játékkal ismerkedtünk. Úgy nézett ki, mintha egy bazi nagy csont lenne, de kötélből volt. Mivel eddigi életemben nem igazán voltak játékaim, most mindennek nagyon örülök, amivel lehet egy kicsit bohóckodni. Gyorsan rá is vetettem magam, elkaptam majd körbe vittem a kennelben, lefeküdtem mellé, megrágcsáltam egy kicsit. 

Később ismét sétálni indultunk. Ezúttal csak Ritával ketten. Most hosszabb ideig barangoltunk, mint tegnap. Találkoztunk kocsikkal - ezektől néha megijedtem és ugrottam egy nagyot, de nem volt annyira vészes -, biciklis gyerekekkel, andalgó idős házaspárral, a vízművek munkatársaival és egy szomszéddal is. Ez utóbbiak még gügyörésztek is Nekem milyen cuki vagyok. Hiába na... tényleg az voltam. Rita is nagyon elégedett volt Velem. Nagyon ügyesen viselkedtem végig a séta alatt. Nem akartam nekimenni senkinek, nem voltam agresszív senkivel. Az egyik kerítéshez még barátkozni is odamentem az említett szomszéd kutyusához. 

Csini kis szuka volt meg kell hagyni... Remélem még találkozom Vele. Később hátha játszhatunk is.