Energy - Level 100

2020.10.29

Sokszor kérdezték már tőlem, hogy honnan a viharból van ennyi energiám. Korán kelek, éjszaka is többször felébredek és leviszem a kutyákat egészségügyi szünetre, mégis úgy pörgök, mint az a bizonyos tazmán ördög a meséből. Vagy mondhatnám a forgószél kutya fasza hozzám képest. 

Bevallom őszintén semmi titkos praktikám nincs. Nem szedek csoda szereket, vagy gyorsítókat. A vérnyomásom nagyjából a béka segge alatt van fél méterrel, szóval még a kotyógós kávét is - vödör számra - csak a életfunkcióim fenntartása végett iszom. No meg persze az íze miatt. Az energia ital detto. Olyan jóízűt tudok aludni miután megittam egy bögre kávét, vagy egy fél liter energia italt, hogy még a nyálam is kicsordul. 

Egy titkot azért elárulok.  Ez a nagy kicsattanok az energiától látkép csak a felszín. A pajzsom alatt naponta többször is meghalok. Sokszor a túlélésért küzdöm. De ha menni kell, hát menni kell. Ha munka van, akkor összekaparom minden maradék lelkierőmet, és pörgök. Egyik részről, mert így is, úgy is meg kell csinálni. Másik részről, ha belehúzok, akkor hamarabb túl vagyok a nehezén. 

Illetve van még egy dolog. Ismét nem leszek álszent, mert igen vannak olyan  napok, amikor teljesen hulla vagyok. Csinálom a dolgom, de árnyéka vagyok önmagamnak. Viszont hatalmas energia löketet ad az, hogy imádom a munkám. Igazából, ha magánéleti vagy akár más problémám van is feltöltenek energiával a csillogó szempárok, elégedett csaholások, melyeket a kutyusoktól kapok azért cserébe, hogy foglalkozom velük. Séta közben kikapcsolok. 

Csak olyan hívásra válaszolok, ami vélhetően fontos. Nem nyomkodom a telefonom, nem pörgetem a közösségi oldalakat, nem dugok fülhallgatót a fülembe, melyből az aktuális kedvenc zeném bömböl. Séta közben csak a kutya van és én. 1000% figyelmem van a kutyán. A külvilágból mindössze a környezetem hangjai maradnak meg. Az is csak azért, mert nyilván figyelnem kell az autókra, emberekre,szembe jövő más kutyákra. Pláne, ha emberekre vagy más kutyákra agresszív lakóval tapossuk az utat. Ilyenkor már nem érzem, hogy fáradt vagyok. 

Az lebeg a szemem előtt, hogy annak a kutyának aznap rajtam múlik a jó kedve. Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy megadhatom Neki mindazt, amire már az előző napi séta végeztével a legjobban vágyik....hogy sétálni mehessen, szabad lehessen legalább egy rövid időre...hogy szimatolhasson....hogy rab helyett kutya lehessen. Nekem adatott meg, hogy aznap szeretgessem...hogy megmutassam Neki, nem minden ember olyan tróger, mint a volt "gazdája", aki magához édesgette, aztán elhagyta, kidobta, nem gondoskodott róla, megkínozta, megverte, láncra verte...stb. 

Engem energiával tölt fel az is, amikor kimegyek a futtatóba egy-egy kutyussal. Egyszerűen nem érzek fáradtságot, ha látom, hogy minden erejével játszani hív. De nem tudok tétlen maradni akkor sem, amikor - éppen ellenkezőleg - rettegést látok a szemében. Amikor a szerencsétlen harap félelmében, mert azt hiszi, hogy minden hozzá közelítő kéz bántani akarja. Nem tudom azt mondani, hogy "szarok bele, akkor rohadj meg a sarokban, ha ilyen hülye agresszív vagy..." én meg túl fáradt a hülyeségedhez. Hiszen szegények félnek. Új a hely, új a helyzet, újak az emberek. Minden idegen és nem tudja mire számíthat. Pláne, ha eddig még a "gazdája" is bántotta. Ilyenkor mindig jön egy energia löket... nem hagy nyugodni a félelem a szemében. Persze, hogy foglalkozom vele. Akkor is ha belül meghalok.

Vagy, amikor kiviszünk egy-egy kutyát a futtatóba...fiatal, még javában diliskednie kellene, önfeledten játszani...de amikor játszani próbálunk vele és megijed a játéktól... fél tőle... ismeretlen a számára...nem tudja mit kell vele csinálni...De sebaj! Összeszedem magam és megtanítom játszani.

Szóval, ha össze kellene foglalnom, hogy van ennyi energiám, azt mondanám attól, hogy imádom, amit csinálok. Az én akksim a csillogó kutya szempároktól, lelkes farokcsóválásoktól, boldog csaholásoktól, önfeledt játékoktól és hatalmas kutyapusziktól töltődik fel. Így, ha kutyákkal kell foglalkoznom, akkor tök mindegy mennyit pihentem, mennyit aludtam, mennyit dolgoztam...tele vagyok energiával.